Veri Sanallaştırma Nedir?
Modern veri entegrasyonu ve veri yönetimi çözümlerini mümkün kılan temel teknoloji
Veri Sanallaştırma, (Data Virtualization) verilerin yapılandırılmış olması fark etmeksizin, fiziksel olarak konumuna bakılmadan verilere ulaşılmasına ve işlenmesine imkan sağlayan bir veri yönetişim sistemidir. Apayrı kaynaklardan gelen verileri ortak bir platformda erişilebilir hale gelmesi bunu da veri soyutlama katmanı kullanarak veri aktarımının güvenli bir şekilde sağlanması devamında da kullanıcıya gerçek zamanlı olarak ulaşması amaçlanmaktadır.
SIFIR VERİ REPLİKASYONU İLE HERHANGİ BİR VERİ KAYNAĞINA BAĞLANIN, İÇ GÖZLEM YAPIN VE YÖNETİN
Birbirinden farklı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış kaynakları hızla bağlayın . Tüm veri ekosisteminizi kataloglayın. Veriler kaynaklarda kalır ve istendiğinde erişilir, başka bir kopya oluşturmaya gerek yoktur.
İŞ VERİSİ GÖRÜNÜMLERİNİ BİRLEŞTİRİN VE ENTEGRE EDİN
Birden çok kaynakta bile tüketicinin ihtiyaçlarına uygun veri modelleri oluşturun. Arka uç teknolojilerinizin karmaşıklığını son kullanıcılardan gizleyin.
ÇOKLU FORMATLARDA VERİ GÖRÜNÜMLERİNİ TÜKETİN VE GÜVENLİ HALE GETİRİN
Sanal model, standart SQL ve REST, SOAP ve OData gibi diğer formatlar kullanılarak güvenli hale getirilebilir ve tüketilebilir.
Veri Sanallaştırma Nasıl Çalışır?
Veri sanallaştırma, temel kaynak sistemlerin tamamında iş kullanıcılarına kurumsal bilgilerin bütünsel bir görünümünü sunmak için basit bir üç adımlı süreç (bağlan, birleştir, tüket) kullanır.
HERHANGİ BİR VERİ KAYNAĞINA BAĞLANIN
Veri sanallaştırma, veritabanları, veri ambarları, bulut uygulamaları, büyük veri havuzları ve hatta Excel dosyaları gibi her tür veri kaynağına bağlanır.
Connect katmanı, çeşitli depolardan bilgilere erişir ve üst katmanlardan gelen temel iletişim protokollerinin ve biçimlerinin karmaşıklıklarını maskeler. Veri sanallaştırma, veritabanları, büyük veri sistemleri, akış kaynakları, bulut havuzları, Web, NoSQL kaynakları ve düz dosyalar dahil olmak üzere yapılandırılmıştan yapılandırılmamışa kadar en geniş veri kaynağı yelpazesine bağlanır. Belirli veri havuzlarına veya uygulamalara erişmek için özel bağlayıcılar kullanır ve tüm temel görünümlerin üst katmanlara ilişkisel görünümler olarak görünmesi için veri kaynağı türü dönüştürmeleri ve normalleştirme gerçekleştirir.
HER TÜRLÜ VERİYİ BİRLEŞTİRİN
Veri sanallaştırma, veri biçiminden bağımsız olarak ilgili bilgileri iş görünümlerinde birleştirir (ilişkisel veritabanları, noSQL, Hadoop, web hizmetleri ve Bulut API'leri, dosyalar vb.).
Birleştirme katmanı, iş akışı, gezinme ve ayıklamanın yanı sıra Web, yarı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilerin yapılandırılması için önceden oluşturulmuş şablonlardan ve bileşenlerden oluşan bir kitaplık kullanılarak modellenen Web entegrasyon süreçlerini esnek bir şekilde otomatikleştirir. Bağlantı katmanı tarafından sağlanan temel görünümlerin üzerinde bileşik veri görünümlerinin sorunsuz oluşturulması için mantıksal operatörlerle veri dönüşümlerini destekler. Bu katmanda kullanıcılar, SQL ve zaten aşina oldukları ilişkisel araçları kullanarak karmaşık veri dönüşümleri, meta veri modelleme ve veri kalitesi ve anlamsal eşleştirme işlemlerini gerçekleştirebilirler.
VERİLERİ HERHANGİ BİR MODDA TÜKETİN
Veri sanallaştırma, iş kullanıcılarının raporlar, gösterge tabloları, portallar, mobil uygulamalar ve Web uygulamaları aracılığıyla veri tüketmesini sağlar.
Consume katmanı, standart bir teslim biçiminde soyutlanmış veri görünümlerinin yanı sıra temel alınan veri kaynaklarıyla tek bir erişim noktası ve etkileşim sağlar. Consume katmanı, JDBC, ODBC, ADO.NET, SOAP web hizmetleri, RESTful web hizmetleri (XML, JSON, HTML veya RSS olarak çıktı), OData, portletler ve veri widget'ları ( SharePoint'te dağıtılacak JSR-168, JSR-286 veya Microsoft Web Bölümleri), Microsoft Excel/SQL'e dışa aktarma ve JMS mesaj kuyrukları.