Tasarımı Kaydet  Kapat

PyData- ROBUSTA RPA

PyData ROBUSTA RPA



Öncelikle RPA; ofis çalışanlarının rutin, tekrar eden ve öngörülebilir görevlerini otomasyon teknolojileri yardımıyla hızlandırıp iş süreçlerinin kalitesini ve tutarlılığını arttıran, insan kaynağı tasarrufu ve maliyet avantajı sağlayan bir teknolojidir. Robusta'da yerli ve milli olup rakipleri arasında adından söz edilir hale gelmiş konumdadır.

Maksimum verimlilik ve hız için iş süreçlerinizi Robusta RPA ile kodsuz robotlara devredebilirsiniz.

Robusta' nın Kullanımı Kolaylaştıran Özellikleri:
 
BPM Tabanlı RPA
  1. BPMS araçlarıyla kolay ve sorunsuz bir şekilde entegrasyon sağlar,  BPMS kullanıcılarına uyum kolaylığı sağlar.
  2. Süreçlerin PDF, Word gibi formatlarda dokümante edilmesi ile kurumsal hafıza oluşturulur, geçmiş yıllarda yapılmış bir sürecin bakımı ve değişiklik yönetimi kolay hale gelir.
  3. Kural motoru sayesinde iş kuralları iş akışından ayrı bir tabloda yönetilir, sürecin bakımı kolaylaşır.
  4. Son kullanıcının kolay bir şekilde kullanımı için geliştirilmiştir.
Kodlama Gerektirmeyen RPA 
  1. Programlama veya scripting bilgisi gerektirmez
  2. Yeni kodlama dili öğrenmeye ihtiyaç yoktur.
  3. Kodlama yapmadan uygulama önyüzlerinden ve API/web servis entegrasyonu sağlar.
Ultra Verimli Mimari Yapı (Robusta Orchestrator)
  1. Hızlı ve az kaynak ile ölçeklenebilir, bakım maliyetleri düşük ve daha çevik robotlar
  2. Sınırsız sayıda robotu etkin bir şekilde yönetebilecek mimari yapı
  3. Merkezi işlem deposu sayesinde süreçleri her robota ayrı ayrı öğretme ihtiyacı yok, süreç bilgisi tek merkezde!
  4. Modüler ve ölçeklenebilir orkestratör
Yapay Zeka Becerileri
  1. OCR
  2. Görüntü İşleme
  3. Görüntü Benzerliği Tanıma
  4. Görüntü/Belge Sınıflandırma
  5. Metin Sınıflandırma
  6. Yapılandırılmış Formlar
  7. Kişi/Görüntü Sayımı
 

Robusta’nın gelişmiş robotları ile standart iş süreçlerinizi otomatikleştirebilirsiniz. Mimari yapısı aşağıdaki gibidir.

1. Process Design Studio

Robusta RPA Modeler, iş analistlerinin ve geliştiricilerin herhangi bir kod yazmadan robotları görsel olarak oluşturabileceği, test edebileceği ve hata ayıklayabileceği görsel bir sürükle ve bırak ortamıdır.

Bu güçlü tasarım aracı, tasarımcıların bir süreç oluştururken canlı uygulamalarla etkileşime girmesine ve yeniden kullanılabilir süreç etkinliklerinden oluşan zengin bir kitaplıktan yararlanmasına olanak tanır. Modeler'ın BPM tabanlı arayüzünü kullanarak, neredeyse her türlü kullanıcı etkinliğini son derece sezgisel bir şekilde otomatikleştirilmiş bir iş akışına dönüştürebilirsiniz.

Robusta Process Design Studio, iş süreci otomasyonundaki tüm süreci kayıt eden ve sürecin yönetimini sağlayan ana bileşendir. Görsel arayüz ile belirli işlemler dizisinin pratik bir şekilde dijitalleşmesini sağlayan PDS, uygulamaların arayüzlerinde kayıt yaparak iş akış sürecini oluşturur.Her adımı ayrı ayrı kaydetmek yerine kullanıcı davranışını gözlemleyen Robusta, ekrandaki doğru hareketleri yakalayarak bunları mantıklı adımlara dönüştürür. Ekrandaki ögelerin konumu ve boyutlarından da bağımsız olarak çalışan PDS, ekran çözünürlüğü ve boyutu farklı sistemlere kolayca taşınabilir ve işlem temelli yapısı sayesinde kesintisiz çalışabilir.Process Design Studio’nun sunduğu basit kod yapısı, programatik kontrol mantığı eklenerek kolayca zenginleştirilebilir. Tüm bu işlemlerin süreç esnasında yapılabilmesi ise PDS’i benzerlerinden farklı yapmaktadır.

Robusta’yı kullanan kişi, örneğin bir uygulamaya giriş yaptıktan sonra, arama yapıp, bir rapor oluşturabilir. Tüm bunlar tek bir kayıt seansında sürece dönüştürülerek otomasyon başlatılabilir. PDS, sunum katmanlarındaki düğmelere ve bağlantılara tıklama, girdi kutularına yazma, bir açılır menüden seçim yapma da dahil olmak üzere, birçok işlemi kaydetmenize izin verir.

Ayrıca, bileşen kütüphanesi sayesinde daha gelişmiş işlemleri de destekler. Örneğin bir web sayfasındaki yapılandırılmış verileri çekme ya da ekranda bir görsel çıkana kadar bekleme gibi işler PDS ile gerçekleştirilebilir.

Robusta, insan katılımlı veya katılımsız (Attended/Unattended) süreç otomasyonunu destekler. Ayrıca BPMN 2.0 standartlarında gömülü bir BPM (Business Process Management) ve iş kurallarını yönetebilecekleri BRM (Business Rule Management) araçları da sağlanmaktadır. Bu sayede, müşterilerimiz iş kurallarını süreç akış mantığından ayırarak, son kullanıcının kontrolüne vermektedir.

 

2. Process Orchestrator

Sistem yöneticisinin iş sürecini robotun gözünden görebileceği Robusta Process Orchestrator, iş yükünü dijital çalışanlara dağıtarak süreç bütünlüğünü korur. Sistemde kaç robot yer aldığı, çalışma durumlarının yanında, kendileri için belirlenmiş bir ajanda olup olmadığı, stabilite durumları da PO üzerinden takip edilebilmektedir. Process Orchestrator üzerinden robotları farklı süreçlerde yeniden görevlendirmek mümkündür. RPA’nın esneklik ve ölçeklenebilirlik özellikleri bu araç üzerinden gerçekleştirilir.

Robusta Process Orchestrator’ın özellikleri

Olay Zamanlayıcısı: Belirli robot eylem ve iş süreçlerinin belirlenen koşullar ve zamanda çalıştırılmasını sağlar.

İzleme / Kayıt Etme: Yapılan tüm işlemlerle ilgili detaylı kayıt dosyaları oluşturularak süreç izlenebilmektedir. Son kullanıcılara temin edilen özel izleme arayüzü, iş takibini kolaylaştırır.

Raporlama Motoru: Rapor ve gösterge panelleri üzerinden son kullanıcılar robotlar ve iş süreçleriyle ilişkili istatistiklere ulaşabilirler. Bu istatistiksel analizler, iş sürecini analiz ve optimize etmede kullanılabilir.

Kullanıcı Yönetimi: Son kullanıcılar için Rol Temelli Erişim özellikleri sunar. LDAP ve Active Directory ile entegre çalışır.

Güvenli Depo: Var olan uygulamalarla çalışmak için robotların giriş bilgilerine ihtiyacı olacaktır. Bu bilgiler güvenli bir şekilde depolanıp yönetilmelidir. Güvenli giriş ve yetki dağıtımı Güvenli Depo tarafından sağlanır.

Olay Dinleyicisi: Sistemdeki belirli işlemleri ve olayları takip ederek, bunlara göre önceden belirlenmiş eylemlerin gerçekleştirilmesini sağlar. Örneğin bir e-posta geldiğinde, veritabanında belirli bir hareket gerçekleştiğinde tanımlanmış süreci başlatır.

 

3. Digital Worker

Yazılım ve algoritmalar kullanarak tekrar ve kurala dayalı süreç ve aktiviteleri kısa bir süreçte verimlilik ve kalite artışıyla otomatikleştirmeyi sağlayan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) teknolojisi iş dünyası için devrim niteliği taşıyor. Robusta’nın Process Design Studio ve Process Orchestrator araçlarıyla tasarladığı sistemin yapı taşı ise dijital çalışanlar, yani yazılım robotları.

Bir dijital çalışan, tıpkı gerçek bir çalışan gibi kendisi için belirlenmiş görevleri yerine getirir. Ancak beraberinde önemli avantajlar getirir:

  • 365 gün, günde 24 saat kesintisiz çalışır.

  • İstenildiği an iş gücüne eklenip çıkartılabilir.

  • İstenildiği an görev değişikliği yapılabilir.

  • Tekrarlı görevler verimliliğini düşürmez.

  • Hata yapmaz, her zaman aynı şekilde işlev görür.

  • Yaptığı tüm işlemleri raporlar.

  • Asgari müdahaleyle çalışabilir.

  • İnsan kaynaklı veri sızıntıları ve dolandırıcılık gibi olaylar yaşanmaz.

 

4. Process Runner

Çağrı merkezleri için, çalışanlarının müşterilerle geçirdikleri zamanın etkin kullanılması son derece önemlidir. Robusta Process Runner, çalışanlar müşterilerle iletişim hâlindeyken, müşterilerle yapılan görüşme sonucu sistemlerde yapılması gereken işlemleri otomatik olarak gerçekleştirir. Bu sayede çalışan, müşterinin gerçek ihtiyacına odaklanırken, müşteriyle harcadığı sürede önemli bir azalma sağlanır.

Robusta'nın iş bazlı kullanım alanları şu şekildedir: